streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Νομιμοποίηση Ραδιοφωνικών Σταθμών - ΝΟΜΟΣ 2778/99

 ΝΟΜΟΣ 2778/99
(ΦΕΚ Α' 295/30.12.99)
Νομιμοποίηση Ραδιοφωνικών Σταθμών
Άρθρο 53
1. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που λειτουργούσαν την 1η Νοεμβρίου 1999, θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η οποία προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 2 του ν. 2328/ 1995, για την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων αδειών λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης του προηγούμενου εδαφίου, οι ανωτέρω ραδιοφωνικοί σταθμοί εξακολουθούν να θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες εντός των ορίων του αντίστοιχου νομού, εφόσον υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την οποία θα χορηγηθούν οι άδειες λειτουργίας για το νομό αυτόν ή μέχρι την έκδοση σχετικής απορριπτικής απόφασης ή αρνητικής βεβαίωσης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 2 παρ. 5 (περιπτώσεις γ' και δ') του ν. 2328/1995. Η αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας πρέπει να έχει υποβληθεί από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης του λειτουργούντος σταθμού ή από νομικό πρόσωπο στο οποίο συμμετέχει ο ιδιοκτήτης του σταθμού.
2. Οι αναφερόμενοι στην προηγούμενη παράγραφο ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν τους προβλεπόμενους στο άρθρο 8 του ν. 2328/1995 κανόνες λειτουργίας. καθώς και αυτούς που προβλέπονται από τους ισχύοντες κώδικες δεοντολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η παραβίαση των ανωτέρω κανόνων η οποία διαπιστώνεται με βάση τεκμηριωμένη και ειδικά αιτιολογημένη καταγγελία παντός έχοντος έννομο συμφέρον, έχει ως συνέπεια την άμεση διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού, με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής
Ενημέρωσης, καθώς και την αρνητική αξιολόγηση του σταθμού αυτού κατά τη βαθμολόγηση από το Ε.Σ.Ρ. του προβλεπόμενου στο άρθρο 7 παρ. 6 του ν. 2328/1995 κριτηρίου της προγραμματικής πληρότητας. Επίσης, οι ανωτέρω σταθμοί οφείλουν κατά τη λειτουργία τους να μην παρεμβάλλονται στους διαύλους συχνοτήτων της Ε.Ρ.Τ. καθώς και στις επικοινωνίες των Ενόπλων Δυνάμεων. της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Ο.Τ.Ε. και κάθε άλλου νομίμως λειτουργούντος δικτύου.
Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον αυτό διαπιστωθεί από ειδική τεχνική έκθεση αρμόδιου οργάνου, ο Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης διατάσσει αμελλητί την άμεση διακοπή λειτουργίας του σταθμού αυτού καθώς και την κατάσχεση όλου του τεχνικού εξοπλισμού.
3. Η ισχύς του άρθρου αυτού αρχίζει την 1η Νοεμβρίου 1999.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά λέμε στο www.ραδιόφωνο.gr και έρχονται σε συνεννόηση με τους φίλους μπλογκίστες που έχουν και δεν είναι άλλοι απο τους πειρατές του Υμηττού και μας απαγορεύουν να τα λέμε. Ενοχλούνται που τους λέμε οτι με το νόμο Ρουσόπουλου αδειαζουν οι θέσεις για τους ερασιτέχνες και καταλαμβάνονται απο τους διαφημισάκιδες πειρατές του Υμηττού. Μπράβο στην σελίδα σας που στηριζει το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο. Είμαι 33 ετών και θυμάμαι αμυδρά τις παλαιές εποχές όταν ο συγχωρεμένος πατέρας μου είχε ένα παλιό σόνυ με βελώνα και ακούγαμε ερασιτέχνες η πρώτο πρόγραμμα. Αργότερα στα 1986 που ξεκίνησε η δημοτική ραδιοφωνία ακούγαμε στο αυτοκίνητο (είχε ένα πεζώ 304) με ακάι και βελώνα και άκουγες τα 'χιονακια' αν κάπου έπιανε 'σκιά' σε συνδιασμό που μιλούσε ο ερασιτέχνης και μικροφώνιζε και αυτό μου θυμίζει τον τότε καιρό και ωραίες αναμνήσεις. Μπράβο παιδιά! Συνεχίστε . Λάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή