streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκέτο στον 902 TV έβάλε το ΚΚΕ

Με απόφαση της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος ο τηλεοπτικός σταθμός 902 διακόπτει τη μετάδοση του προγράμματός του.
Στην σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα τονίζει πως η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας παράλληλα με την απουσία διαφημίσεων καθώς όπως αναφέρει «τα έσοδα του ‘’902’’ από αυτήν την πηγή είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ. Οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων».
Υπογραμμίζει επίσης ότι θα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς δουλειά.....
Τέρμα οι διαφημήσεις στις μαξιλαροθήκες...

Εν τω μεταξύ...


Ευθύνες στον «ΣΚΑΪ» αποδίδει εμμέσως το ΚΚΕ για το ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός «902», προσθέτοντας τους εργαζόμενούς του στη μακρά λίστα των ανέργων στο χώρο των ΜΜΕ.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του «Ριζοσπάστη»:
«... με αφορμή την τηλεόραση του «902»
Στις συνθήκες του καπιταλισμού λέμε ότι έσχατο αμυντικό μέσο είναι η προστασία όλων των ανέργων. Και ταυτόχρονα η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού για να εξαλειφθούν οριστικά η ανεργία και οι απολύσεις. Αλλά ο «ΣΚΑΪ» π.χ. δεν στηρίζει αιτήματα «επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργοι», «πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα» κ.ά., τα πολεμά, γιατί υπονομεύουν τάχα την «δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας», δηλαδή την επιδίωξη εξεύρεσης κρατικού χρήματος για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων. Χαρακτήρισε τον «902» επιχείρηση, ξέροντας ότι ο «902» δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι ιδιοκτησία επιχειρηματικού ομίλου, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες για να λειτουργεί, σε σχέση με τα αστικά ΜΜΕ. Βεβαίως και θα μείνουν άνεργοι, εργαζόμενοι του «902». Αλλά πιστεύει κανείς ότι η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης που στερεί ένα βασικό μέσο προπαγάνδας του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, δημιουργώντας δυσκολίες στην εργατική-λαϊκή πάλη έγινε για να μείνουν άνεργοι κάποιοι εργαζόμενοι που επίσης συμμετείχαν σ' αυτό το μετερίζι της προπαγάνδας υπέρ του λαού; Οσο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοί τα καταστρατηγούν και όχι ο «902». Η υποκρισία τους δεν έχει όρια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου