streamup
Ιντερνετικό ραδιόφωνο από €2,95

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Βρετανία - Η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα πλήξει τα φτωχά νοικοκυριά

Η Υπουργός πολιτισμού της Βρετανίας Helen Goodman προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προβεί σε μια βιαστική μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο, λέγοντας ότι το άλμα από την αναλογική στην ψηφιακή τεχνολογία θα πλήξει άσχημα τα φτωχότερα νοικοκυριά.

Η Goodman δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να επιβεβαιώσει την πολιτική της σχετικά με το μέλλον της ψηφιακής ραδιοφωνίας τον επόμενο μήνα, βάζει μπροστά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των απλών ακροατών, οι οποίοι είπε, δεν θα πρέπει να αναμένεται να πληρώσουν για τις νέες ψηφιακές συσκευές σε μια εποχή που προϋπολογισμούς των νοικοκυριών είναι ήδη σφιχτός.

Κατευθυντική και μη-κατευθυντική κεραία στους πομπούς ραδιοφώνου


Υπάρχουν πολλαπλά κίνητρα για αυτό τo paper. Πρώτα απ' όλα είναι το γεγονός ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) είναι στη διαδικασία της έγκρισης εκατοντάδων νέων σταθμών αναμετάδοσης FM και αναμένεται να εγκρίνει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες νέες άδειες εγκατάστασης υπερ-τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών FM χαμηλής ισχύος (LPFM) το 2014. Αυτό το επίπεδο της δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη εγκατάσταση νέων και την αντικατάσταση παλαιών κεραιών FM υψηλής ισχύος, αναμένεται να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για προϊόντα κεραιών FM . Οι εμπειρίες του παρελθόντος από πελάτες καταδεικνύουν τη σημασία της επιλογής ενός συστήματος κεραίας που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες του πελάτη.

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ
Πρόσφατα, ένας καλός πελάτης με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί για χρόνια έκανε δήλωσε ότι ο ίδιος ποτέ δεν είχε αγοράσει έναν εμπορικό σταθμό FM με κατευθυντική κεραία, πιστεύοντας ότι ένας τέτοιος ραδιοσταθμός είναι κατώτερος από ένα μη κατευθυντικό σταθμό FM όσον αφορά την εμβέλεια. Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να το θεωρήσουμε λογικό, αλλά με περαιτέρω σκέψη συνειδητοποιήσαμε ότι ένα κατευθυντικό σύστημα κεραίας FM, ως μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης, έχει ένα μετρημένο σχέδιο που αποδεικνύει την πραγματική απόδοση της κεραίας. Μια μη-κατευθυντική εγκατάσταση κεραίας, εάν το σχέδιο δεν μετρήθηκε με μια σειρά δοκιμών ή δεν επιβεβαιώθηκε από μετρήσεις κεραίας, θα έχει συχνά μια περιοχή κάλυψης πολύ διαφορετική από ό,τι φαίνεται στον χάρτη κάλυψης που βασίζεται στο κυκλικό διάγραμμα ακτινοβολίας. Εάν αυτό συμβεί, ο ιδιοκτήτης του σταθμού με κατευθυντική κεραία θα μπορούσε να απολαμβάνει καλύτερη κάλυψη της αγοράς από τον ιδιοκτήτη του σταθμού με την μη-κατευθυντική κεραία.
Ένας πελάτης με 6 kW μη-κατευθυντική άδεια κατηγορίας Α στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ κατήγγειλε ότι το σήμα του σταθμού που αγόρασε ήταν αισθητά κατώτερο του σήματος ενός ανταγωνιστή. Ο διαγωνιζόμενος είχε το ίδιο ERP και  κέντρο ακτινοβολίας της κεραίας και ο ιστός τους ήταν περίπου 0,5 χλμ. από τον ιστό του πελάτη. Μετά από πολλή έρευνα, έγινε γνωστό ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του πελάτη είχε μια κεραία που είχε τοποθετηθεί για να ωθήσει το σήμα ακριβώς πάνω από την αγορά. Ωστόσο, μαθεύτηκε επίσης ότι ο ανταγωνιστής χρησιμοποιούσε κεραία από άλλο κατασκευαστή, ο οποίος είχε μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση για την μεγιστοποίηση του διαγράμματος ακτινοβολίας πάνω από την αγορά στο βαθμό που το ERP του ανταγωνιστή ήταν περισσότερο από το διπλάσιο του πελάτη πάνω από τον πυρήνα της αγοράς, ακόμη και αν και οι δύο σταθμοί ήταν αδειοδοτημένοι ως μη-κατευθυντικοί 6 kW.